Камиони

Германия финансира с 400 млн. евро инфраструктура за бързо зареждане на камиони и ванове

Германското федерално министерство на дигиталните въпроси и транспорта (BMDV) обяви нова програма за финансиране за 400 милиона евро в подкрепа на компаниите при създаването на инфраструктура за бързо зареждане на автомобили и камиони.

21.09.2023 

Транспортната комисия в ЕС предлага реалистичен път за декарбонизация на камионите

Международният съюз за автомобилен транспорт IRU приветства гласуването в Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент (TRAN) относно новите CO₂ стандарти за тежкотоварни превозни средства.

20.09.2023 

QUANTRON получи поръчка за 38 камиона с нулеви емисии

QUANTRON получи поръчка за 38 камиона с нулеви емисии на стойност 16 милиона евро, които ще бъдат взети на изплащане.

18.09.2023 

Accelera, Daimler Truck и PACCAR създават съвместно предприятие

Accelera, бизнес единицата за транспорт с нулеви емисии от групата на на Cummins Inc., Daimler Trucks & Buses US Holding и PACCAR ще си партнират за ускоряване и локализиране на производството на батерийни клетки, и за заздравяване на веригата за доставки на батерии в Съединените щати.

14.09.2023 

Volvo започва серийно производство на електрически камиони в Гент

Volvo Trucks увеличава обемите на електрическите си камиони като започва серийно производство на тежки батерийни електрически камиони в завода в Гент, Белгия.

14.09.2023 

Volvo ще си сътрудничи с Boliden за внедряване на автономни решения

Volvo Autonomous Solutions (V.A.S.) и Boliden започват дългосрочно сътрудничество за внедряването на автономни транспортни решения като част от операциите на Boliden.

13.09.2023 

IVECO и Shell на турне по пътя към нулеви емисии

IVECO и Shell са на път да започнат своята обиколка ON THE ROAD TO NET-ZERO EMISSIONS, 10-дневно пътуване на дълги разстояния из Европа на борда на камион IVECO S-Way, задвижван от bioLNG (био втечнен природен газ).

11.09.2023