Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

QUANTRON получи поръчка за 38 камиона с нулеви емисии

18.09.2023

QUANTRON получи поръчка за 38 камиона с нулеви емисии

QUANTRON получи поръчка за 38 камиона с нулеви емисии на стойност 16 милиона евро, които ще бъдат взети на изплащане.

[✕]Quantron AG, специалист в устойчив пътнически и товарен транспорт, получи поръчка от HAMA Trucks от Аугсбург за 38 батерийни електрически тежки камиона на обща стойност 16 милиона евро. Първата част от доставката е планирана за края на тази година.

Превозните средства са модел QUANTRON QHM BEV с батериен пакет от 450 кВт и пробег до 300 км с едно зареждане. Те ще бъдат доставени както във вариант влекач, така и с шаси-кабина, с възможност за използване на сменяеми надстройки. Всички превозни средства са оборудвани с аеродинамичен пакет, специално разработен от QUANTRON за постигането на още по-голям пробег.

За всички 38 автомобила е получено финансиране от Германското федерално министерство на транспорта и дигиталната инфраструктура (BMVD). Клиентът се възползва директно от 80% субсидия от BMDV, и в същото време получава финансиране с включен договор за поддръжка през договорения срок чрез иновативен договор за услуга/лизинг.

Харалд Майер, управляващ директор на HAMA Trucks, обяснява: „Горди сме да влезем в това партньорство с QUANTRON. Батерийните електрически влекачи ни позволяват да предложим на нашите клиенти устойчиви транспортни решения. В резултат на това можем да помогнем за намаляване на въздействието върху околната среда в сектора на мобилността“.

Андреас Халер, основател и изпълнителен председател на Quantron AG добавя: „Доставката на камионите е още една стъпка в нашата мисия да насърчаваме устойчивата мобилност и да стимулираме екологичните решения в транспортния сектор. Очакваме с нетърпение да влезем в мобилността на бъдещето заедно с HAMA Trucks ."

<< Обратно към новините