Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

MAN Truck and Bus и TORSUS разширяват сътрудничеството си

14.09.2023

MAN Truck and Bus и TORSUS разширяват сътрудничеството си

TORSUS, производител на едни от най-здравите, тежкотоварни офроуд автобуси в света, обяви разрастването на сътрудничеството си с MAN Truck & Bus, след споразумение за производство на скелетното шаси на TORSUS PRAETORIAN.

[✕]TORSUS работи в тясно сътрудничество с MAN Truck & Bus от 2017 г., за разработването на PRAETORIAN – един от най-добрите офроуд автобуси в света.

Като център за върхови постижения в производството на автобуси, модерното производствено съоръжение на MAN Truck & Bus с площ от 300 000 квадратни метра произвежда някои от най-иновативните автобуси. С висококвалифицирана работна сила от 2700 души, базирана там, всяко шаси на TORSUS PRAETORIAN, произведено на обекта, е внимателно изработено, за да се гарантира, че отговаря на всички нужди на клиентите, където и да се намират те.

Използвайки процеси и техники, подобни на тези от производството на собствените им автобуси, MAN Truck & Bus използва защитни газове по време на процеса на прецизното заваряване на скелетното шаси на PRAETORIAN, преди да бъде подложено на катафоретично боядисване за защита от корозия, а след това лакиране и завършване с финален слой боя. Всичко това гарантира, че продуктът е с възможно най-високо качество, когато напусне фабриката, и преди да се отправи към специално построения завод на TORSUS в Хорне Срние, Словакия, за окончателно сглобяване.

Проектиран да транспортира безопасно до 35 души и тяхното оборудване в най-суровите условия, PRAETORIAN е 10-тонен автобус с висока проходимост 4x4, базиран на модернизирано, тежкотоварно шаси MAN TGM. Той се задвижва от 6,9-литров шестцилиндров дизелов двигател MAN с 286 к.с. и 1150 Нм въртящ момент, и е с тежкотоварна трансмисия 4x4 за офроуд – достатъчно мощна, за да може автобусът лесно да изкачи 65 процента наклон. PRAETORIAN е проектиран да овладее всеки терен, при всякакви метеорологични условия.

Заводът на MAN Truck & Bus в Стараховице произвежда над 1600 автобуса и 520 автобусни шасита годишно, изнасяни за клиенти в страни по целия свят, включително Германия, Франция, Грузия, Норвегия, Швеция и Саудитска Арабия.

<< Обратно към новините