Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Електрическият Isuzu CITIVOLT 12 дебютира в България

01.06.2023

Представянето на модела е част от Euro Tour'23 на турския производител Anadolu Isuzu

Електрическият Isuzu CITIVOLT 12 дебютира в България

Новият 100% електрически, 12-метров градски автобус ISUZU CITIVOLT 12 е на демонстрационна обиколка из Европа, която преминава през 15 държави, като включва и България.

[✕]Екологично чистият CITIVOLT 12 е разработен и произведен в центъра за научноизследователска и развойна дейност на Anadolu Isuzu, отговаря напълно на настоящите пазарни тенденции и е в съответствие с европейските стандарти за качество.

В рамките на 15 дни CITIVOLT 12 ще бъде показан в Пловдив, София и Благоевград. Началото на обиколката му из България ще започне от щанда на официалния вносител у нас Исубус на изложението Truck Expo 2023 в Пловдив на 8 юни. Всички заинтересовани общини и компании за обществен транспорт ще имат възможността да разгледат отблизо модела и да се запознаят с неговите предимства. По време на демо обиколката участниците ще могат да изпитат високопроизводителния, тих и екологичен електродвигател, поведението на CITIVOLT на пътя, както и безопасността и комфорта на този модерен автобус.

Наред с представянето пред българска аудитория, турнето на CITIVOLT обхваща още 14 страни в Източна и Западна Европа - Румъния, Унгария, Полша, Литва, Сърбия, Гърция, Испания, Франция, Португалия, Белгия, Германия, Швейцария, Австрия и Италия. Моделът е сериозна заявка от Anadolu Isuzu за продължаващо развитие в сегмента на обществения градски транспорт.

12-метровият електрически градски автобус CITIVOLT 12 бе представен за първи път през есента на 2022 г. на изложението IAA 2022 в Хановер. Моделът с нулеви емисии привлича вниманието с модерния си дизайн. В зависимост от потребностите на клиентите автобусът се предлага с различен капацитет на батериите - за къс, среден и дълъг пробег с едно зареждане. С най-мощните батерии с капацитет от 450 кВтч CITIVOLT може да измине пробег до 480 км, а след това да се презареди бързо само за 3 часа.

Електрическите двигатели са два и са интегрирани в задния мост, който е ZF AVE 130. Максималната им мощност е 2х125 кВт при максимален въртящ момент от 2 х 480 Нм. Регенеративната спирачна система спомага за удължаване на пробега и по-дългия живот на колесните спирачки. Електрическото кормилно управление, ергономичната зона за водача и персонализираният дисплей допринасят за по-приятно и комфортно шофиране.

В допълнение към високата технологичност, богато оборудване и екологични предимства, CITIVOLT осигурява на пътниците безпрепятствен достъп до салона чрез изцяло ниския под и широките врати. Дължината от 12 метра, монтираните на тавана батерии, внимателно обмисленото разпределение на теглото, както и просторният и удобен интериор гарантират приятното пътуване на над 100 пътници, като броят им зависи от капацитета на батерията.

Пазарните амбиции на Anadolu Isuzu растат всяка година и са подплатени с широката продуктова гама, ефективните следпродажбени услуги и обширната дилърска и сервизна мрежа. Насочена към предлагането на автобуси и камиони, компанията постига значителни успехи на вътрешния и външния пазар с годишно производство от 19 000 единици в своите съоръжения, разположени на площ от 300 000 кв. м.

„Anadolu Isuzu участва в трансформацията, през която преминава цялата автомобилна индустрия напоследък, включително сегмента на индустриалните превозни средства - споделя търговският директор на Anadolu Isuzu Хакан Кефоглу - Ние не само сме в крак с тенденциите, които оформят бъдещето на промишлеността, но сме фокусирани и върху устойчивостта като наш основен приоритет във всички направления - от научноизследователската и развойна дейност до доставката и следпродажбеното обслужване. Изнасяме превозните средства, които сме разработили в отговор на настоящите и бъдещи изисквания и очаквания на клиентите в много страни по света. Сред най-големите ни предимства са именно научноизследователската и развойната мощ и модерните ни производствени съоръжения с характеристиките на „интелигентна фабрика" в турската провинция Коджаели. Продължаваме да развиваме продуктовата си гама в съответствие с нашата визия за екологични превозни средства. В допълнение към напълно електрическите автобуси CITIVOLT 12 и NOVOCITI VOLT, подобрихме продуктовия сегмент с междуградския автобус KENDO - 100% съвместим с биогаз и метан."

<< Обратно към новините