Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Daimler Truck с нова производствена линия в Китай

04.10.2022

Daimler Truck с нова производствена линия в Китай

Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA), съвместното предприятие на Daimler Truck Holding AG и Foton Motor, наскоро отпразнува първите локално произведени камиони Mercedes-Benz на церемония по откриването на новия производствен обект в Хуайру, Пекин.

[✕]Десет години след началото на дейността си в Китай съвместното предприятие допълнително разширява присъствието си. На площ от повече от 400 000 кв. м. BFDA е изградила изключително гъвкава и мащабируема производствена линия.

„Китай е най-големият пазар за тежкотоварни камиони в света и предлага значителен потенциал за растеж за Daimler Truck“, обяснява Карл Депен, член на Управителния съвет на Daimler Truck Holding AG, ръководител на Daimler Truck Asia.

„С най-модерната технология на Daimler Truck, която се основава на нашата стратегия за една глобална платформа, ние искаме да надминем очакванията на нашите клиенти в развиващия се пазарен сегмент на тежкотоварни камиони в Китай“, добавя той.

Actros C за Китай

Производственото портфолио в новия завод в Хуайру се състои от две продуктови линии. Там се произвеждат влекачи за полуремаркета Mercedes-Benz Actros и вариант, който е разработен на глобалната платформа на Daimler Truck за тежкотоварни камиони, но е съобразен и с нуждите на китайския пазар. Локалният Mercedes-Benz Actros C от BFDA е оборудван с двигател OM471 от трето поколение.

В производството съвместното предприятие разчита на местно ноу-хау, създаване на добавена стойност и развитие на мрежата от доставчици, съчетано с глобалната научноизследователска и развойна дейност, и производствен опит на Daimler Truck. Местно произведените Mercedes-Benz Actros и Actros C се очаква да бъдат доставени на клиенти в Китай през ноември тази година.

„За да отговорим на нарастващите пазарни очаквания в Китай, трябва да разберем и обмислим как нашите продукти и услуги помагат на нашите клиенти да успеят. За нас камионът не е сбор от функции, а цялостен продукт, който отговаря на изискванията за производителност, надеждност и функционалност, и предлага на водача по-привлекателна работна среда“, обяснява д-р Холгер Шер, президент и главен изпълнителен директор на Beijing Foton Daimler Automotive Co. Ltd.

Успоредно с това ще продължи износът на Actros за Китай

В допълнение към местно произведените модели влекачи Actros и Actros C за полуремаркета, Daimler Truck продължава да внася камиони на Mercedes-Benz в Китай. Базираната в Щутгарт компания се концентрира върху бизнеса с шасита за специални приложения като пожарни бригади, бетон помпи и дори кемпери. Съществуващата марка Auman остава солидна основа за BFDA.

„Преследвайки стабилна, персонализирана бизнес стратегия, ние предлагаме на нашите клиенти добавена стойност в различни сегменти на приложения за Китай“, добавя Никол Енгел, главен изпълнителен директор на Daimler Truck China Limited. Той добявя: „С важното за нас местно производство на нашия най-успешен модел тежкотоварен камион от Mercedes-Benz Trucks, ние сме още по-добре позиционирани на този пазар.С новаторските иновации от Daimler Truck и нашия дългогодишен опит, ние сме в състояние да продължим да растем в Китай."

<< Обратно към новините