Tevva влиза в Европа с 19-тонен водородно-електрически камион

21.09.2022

Tevva влиза в Европа с 19-тонен водородно-електрически камион

Tevva представи своя 19-тонен водородно-електрически камион OEM Tevva на изложението IAA Transportation в Хановер. По този начин британският стартъп заяви стратегията си за навлизане на пазарите в Континентална Европа.

[✕]


 

Компанията разчита на широкото си портфолио от клиенти, включително Kinaxia Logistics , Codognotto и FMLogistic, за да покаже гамата си от изцяло електрически и водородно-електрически решения за камиони със средна товароносимост - 7,5 т до 19 т от клас 5 до 8, които са проектирани за европейския пазар. Нейната най-голяма платформа за камион до момента е 19-тоновият водородно-електрически модел. ОЕМ.

Както и при водородно-електрическия модел от 7,5 тона, 19-тонната версия използва иновативната двойноенергийна система на компанията, съчетаваща литиево-йонни батерии и удължител на пробега с водородни горивни клетки. Камионът се очаква да има пробег до 500 км в зависимост от броя на водородните резервоари, които могат да се зареждат за 10 минути. Tevva се опредвля за пионер в практичното приложение на водородни горивни клетки за средно тежките камиони.

Чрез добавяне на удължител на пробега на водородни горивни клетки, който зарежда батерията през целия ден, Tevva е създал градски камиони с нулеви емисии и солиден пробег, който може да замени дизеловите камиони по всички маршрути. Двойната енергийна система осигурява бъдещето на Tevva и нейните клиенти, след като Европа загърбва изкопаемите горива и се стреми да декарбонизира транспортния си сектор.

От Tevva вярват, че водородът има силен потенциал да бъде ключова част от микса от възобновяема енергия в пътния транспорт на Европа. Големите европейски правителства като Германия, Франция и Обединеното кралство, са се ангажирали с водородни стратегии, водещи до значителни вътрешни инвестиции. Tevva инвестира и си партнира със заинтересовани страни от веригата на стойност на водорода, за да разработи завършени решения за ускоряване въвеждането на водородно-електрически камиони. Tevva цели да направи зеления водород прост, безопасен и рентабилен, управлявайки доставките на енергия.

Компанията вече е започнала производство на камиони за европейския пазар в своята база в Обединеното кралство. Работи се и по изграждането на втори завод в континентална Европа, който ще използва гъвкавата производствена система с ниски капиталови разходи на Tevva и ще удвои производствения капацитет на компанията до 6000 камиона годишно до 2024 г. Всяко съоръжение ще произвежда 7,5 т до 19 т (клас 5 до 8) камиони за клиенти в Обединеното кралство, Германия, Франция, Испания, Италия и Бенелюкс. Tevva първоначално се насочва към тези пазари, преди да разшири обхвата си в други части на Европа, Северна Америка и Близкия изток.

<< Обратно към новините