Мъск обеща производството на Semi Truck да започне до края на годината

11.08.2022

Мъск обеща производството на Semi Truck да започне до края на годината

Илон Мъск използва Twitter, за да обяви подробности относно бъдещето на два от дългоочакваните нови продукта на Tesla - влекачът Semi и пикапът Cybertruck.

[✕]Доставките на напълно електрическия влекач Semi Truck с обещан пробег от 500 мили ще започнат през тази година, а на също електрическия пикап, Cybertruck – през следващата година, е написал Мъск в Twitter. Дали тези срокове ще бъдат изпълнени или това щ е бъде поредното неспазено обещание на Илон Мъск, предстои да се разбере.

Влекачът на Tesla беше представен официално още през ноември 2017 г. и тогава бе обявено, че начало на производството ще е през 2019 г., но това, но това не стана. По време на официалното събитие, бе обявено, че влекачът Tesla Semi ще има пробег с едно зареждане от 500 мили (800 км) и то при максимално натоварване и скорост на движение от 96 км/ч. Като основен фактор за това бе посочена специално разработената му аеродинамична форма, сравнена от Мъск с тази на Bugatti Chiron.

Пикапът Tesla Cybertruck пък бе представен през ноември 2019 г., с обещанието за старт на производството преди края на 2021 г.

<< Обратно към новините