Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Busworld Southeast Asia се готви за второто си издание

11.08.2022

Busworld Southeast Asia се готви за второто си издание

Второто издание на Busworld Southeast Asia, организирано от Busworld и неговия индонезийски партньор GEM Indonesia, ще се проведе в продължение на три дни, от 5 до 7 октомври 2022 г. в Jakarta International Expo в Индонезия.

[✕]След първото успешно шоу през 2019 г. автобусната индустрия е готова за нова среща на живо. Както в други региони в света, автобусният бизнес в Югоизточна Азия беше до голяма степен повлиян от пандемията. Но сега, когато пазарът се възстановява времето е подходящо за рестарт на бизнеса.

Автобусната индустрия в региона е в повратна точка, свързана с плановете за електрификация на автобусите, които са на първо място в дневния ред на индонезийското правителство. Според Askarindo, асоциацията на бодибилдерите в Индонезия, четирите най-големи компании - Laksana, New Armada, Adi Putro и Tentrem държат между 85 и 90% от пазара и са повече от нетърпеливи да покажат най-новите си модели на изложението.

Laksana ще пусне чисто нов туристически автобус, който според тях ще привлече внимание. New Armada също ще пусне и нов туристически модел, но запазва в тайна, останалото, което ще бъде разкрито в изложбена зала. Adi Putr ще представи единствения автобус със самоносеща каросерия в Индонезия. А Tentrem кани всички да дойдат и да разберат какво ще има на щанд си. Китайският производител Golden Dragon, който има текущ проект за тестване на електрически автобуси с TransJakarta, ще представи два електрически автобуси- 6-метров и 12-метров.

С всеки изминал ден расте списъкът с доставчици на разнообразни компоненти и аксесоари за автобуси. Продуктите, които ще бъдат представени на Busworld Southeast Asia включват от соларни панели за захранване на батерии, през ADAS системи, камери за безопасност, текстил, врати, осветление…

На 5 и 6 октомври, в рамките на два от трите дни на изложението, посетителите на Busworld могат да присъстват на шест различни семинара. Всеки семинар, организиран от международен или местен партньор, засяга различна тема, свързана с пазара в Югоизточна Азия. Всички сесии ще имат симултанен превод на английски. Темите включват задълбочен анализ на пазара, здравни протоколи след COVID и всичко, което трябва да се знае относно автобусите с нулеви емисии и тяхната експлоатация. Семинарите са безплатни и се провеждат в изложбените зали.

При организирането на изложението Busworld си партнира с ITDP (Институт за транспорт и политика за развитие), Frost and Sullivan, MTI (Индонезийско транспортно дружество), Instran (Институт на Транспортни изследвания), Askarindo (Асоциация на производителите на каросерии) и Ipomi (Млади индонезийски автобусни предприемачи), които активно помагат за развитието и популяризирането на търговското изложение и семинарите.

<< Обратно към новините