Yanmar представя въглеродно-неутрална стратегия за електрификация на bauma 2022

04.07.2022

Yanmar представя въглеродно-неутрална стратегия за електрификация на bauma 2022

Yanmar, водещ световен доставчик на енергийни решения и индустриални машини, ще представи своята стратегия за електрификация на офроуд превозни средства и оборудване на bauma 2022.

[✕]


 

Акценти в участието на компанията ще бъдат:
- Стратегия за електрификация на електрозадвижвания;
- Демонстратор на електрическо оборудване;
- Модулна батерия с висока плътност Yanmar/ELEO;
- Удължена 5-годишна гаранция за двигатели от серията TN.

Yanmar ще се утвърди като системен интегратор за интелигентни електрифицирани енергийни решения „всичко в едно“, съобразени със специфичните потребности на отделните OEM производители. При това компанията остава вярна на основните си ценности, с които съществува над 110 години: издръжливост, надеждност, качество и здравина, както и на ангажимента да бъде надежден и доверен партньор за клиентите.

На bauma 2022, най-голямото изложение за строителна техника в света, електрифицирана машина Yanmar ще покаже практическото приложение на технологиите на компанията като системен интегратор. С ефективно електрическо задвижване и 48-волтови батерии с възможност за бързо зареждане, електрическият багер е тиха машина с нулеви емисии, проектирана да отговори на най-суровите ограничения за емисиите. Машината - универсална и лесна за използване, е пример за приложимостта на технологии от Yanmar като системен интегратор. Тя обединява системи за захранване и управление с разширена функционалност.

Yanmar придоби компанията за батерии ELEO, бързо развиващ се разработчик и производител на модулни батерии. Това допълва възможности на Yanmar за задвижване с гъвкави, персонализирани решения за офроуд приложения. ELEO изгражда нов завод за производство на батерии, увеличавайки десетократно годишния си производствен капацитет до 500 MВтч – еквивалент на приблизително 10 000 батерии.

Пускането на нова гаранция от 5 години/или 5000 часа за офроуд превозни средства допълнително подобрява устойчивостта и разширява ползването на актуалната гама от чисти дизелови решения по време на трансформацията към въглеродно-неутрални енергийни решения. Тази разширена гаранция е безплатна и е валидна за двигателите от серия TN, продавани в Европа и работещи на европейска територия.
 
Официален дистрибутор на индустриалните двигатели Yanmar Co., Ltd за Република България е ИПО ООД. Дружеството предлага нови двигатели, оригинални резервни части и консумативи, гаранционен и извънгаранционен сервиз за всички модели индустриални двигатели Yanmar.

<< Обратно към новините