Киш триумфира и в Словакия

04.07.2022

Киш триумфира и в Словакия

Дежа вю – три победи и едно второ място за шампиона. Квартетът Киш - Ленц - Хан - Лацко отново потвърди: това са пилотите във върхова форма в първата половина от сезон 2022.

[✕]Лайтмотивът на Състезание 1 бе надпреварата между шампионите Киш, Хан и претендента Ленц, който за пореден път изпреварва титулуваният си сънародник. Унгарецът за пореден път показа умението си бъде най-бърз в квалификациите и след това в гросмайсторски стил да прави безпогрешни бързи обиколки със скорост, която е непосилна и за най-близките му съперници. Киш спечели Състезание 1 с време 21:54.064. Ленц финишира втори, на 7.988 секунди, трети завърши Хан, на 9.660, следван от Лацко, на 16.494 и Халм, на 18.629. Секунди по-късно финалната лента пресякоха Курсим, Албасете и Андерсон. В десетката се включиха още Фаас и Брертън. Разликата между първия и десетия е 32.421 секунди.

Състезание 2 ще се запомни с битката между Андерсон, който стартира от първа позиция и Киш, който от осми съумя да изпревари Лацко, Ленц, Халм, Хан, Курсим и Албасете, но не успя да измести Андерсон от първото място.

Състезание 3 бе повторение на Състезание 1 от събота: първите четирима пак са перфектният Киш, борбеният Ленц, Хан и Лацко. На пистата бе горещо - в буквалния и в преносния смисъл. Отново, както на Хунгароринг, имаше и много прах. Киш спечели и това състезание, като подобри времето си от събота с 0.678 секунди. Ленц, отново големият опонент на победителя, пак финишира втори, на 5.414 сек след унгареца. Трети завърши Хан, следван от Лацко, Андерсон, Щефи Халм, Курсим, Брертън, Фаас и Калвé.

Състезание 4 започна със закъснение заради високите температури. След поредното разбъркване, присъщо на вторите стартове за деня, Щефи Халм напусна състезанието. Ленц и Киш започнаха устремна битка към челото, в която изпревариха водещия до момента Курсим и встъпиха в пряк двубой. В началото на обиколка шест Киш взе своето и сантиметър по сантиметър почна да натрупва преднина. На повече от пет секунди Андерсон, Хан и Родригес дебнеха да отнемат третата позиция на Курсим, но той я удържа до финала. Албасете, Лацко, Фаас и Хекер допълниха десетката.

Във временното класиране води Киш със 160 точки. Следват: Ленц – 128, Хан – 115, Лацко – 87, Албасете – 67, Халм – 62, Курсим – 49, Андерсон – 44, Брертън – 22 и Калвé – 20 точки.

<< Обратно към новините