В Испания ще проучват колко чакат шофьорите за товарене

05.07.2022

В Испания ще проучват колко чакат шофьорите за товарене

Главната дирекция на сухопътния транспорт (Dirección General de Transporte Terrestre) в Испания скоро ще започне да следи времето за изчакване за товарене в логистичните бази, обяви асоциацията за автомобилен товарен транспорт Fenadismer.

[✕]Миналия декември испанското министерство на транспорта постигна споразумение с асоциацията за автомобилен товарен превоз Fenadismer относно няколко мерки, включително регулирането на товаренето/разтоварването в логистичните бази. Една от най-големите победи на превозвачите беше, че правителството се съгласи да приеме регламент за забрана на шофьорите да товарят. Другото също толкова важно постижение от преговорите беше ограничаването на времето за чакане на шофьорите в депата.

Сред мерките, включени в гореспоменатата сделка, беше провеждане на проучване на времето за изчакване в центровете за товарене и разтоварване, „за да се определи количествено стойността на неефективността в тази област и да се види какви регулаторни мерки може да са необходими“.

За да се приложи тази мярка и да се изясни ситуацията с времето за изчакване на шофьорите в Испания, Генералната дирекция на сухопътния транспорт обяви, че ще започне аналитично проучване, с което ще наблюдава в реално време текущата ситуация в някои логистични бази. Точните места, където ще се осъществява мониторингът, ще бъдат предложени от транспортните асоциации.

Този анализ ще бъде извършен с помощта на компютърно приложение, което вече е използвано за измерване на времето за чакане на граничните пунктове.

Преди да бъде постигнато споразумение с Министерството на транспорта, от Fenadismer извършиша собствено проучване по този въпрос и установиха, че на някои места времето за изчакване може да бъде повече от 5 часа.

<< Обратно към новините