DAF въвежда нощно заключване за XF, XG и XG⁺ серията

05.07.2022

DAF въвежда нощно заключване за XF, XG и XG⁺ серията

DAF ще внедри нощно заключване, което е интегрирано в панела на вратите на новите камиони XF, XG и XG⁺.

[✕]Нидерландският производител на камиони изтъква, че механичната заключалка използва, както дръжката, така и „здравата“ структура на вратата, в която необходимите подсилвания вече са фабрично монтирани.

В прес материала си от DAF обясняват, че Night Lock се състои от стоманен панел, вграден в тапицерията на кабината, който се активира с „превключвател“ и се плъзга надолу, за да се свърже с ключалката. Това блокира вратата и предотвратява влизането на неканени гости в кабината. Червен индикатор светва, когато DAF Night Lock е активиран.

За да се гарантира, че водачът ще може незабавно да излезе от кабината в случай на авария, от DAF посочват, че едно натискане на превключвателя е достатъчно, за да освободи ключалката.

„Обширните тестове показаха, че новата DAF Night Lock може да издържи на сили до 150% по-големи от всяка друга подобна система на пазара. В резултат на това, когато са оборудвани с DAF Night Lock, вратите на новото поколение XF, XG и XG⁺ не могат да бъдат разбити дори с лост“, казват от DAF.

Концепцията Night Lock е използвана за първи път от DAF през 2008 г. Производителят твърди, че новата й версия е безпроблемно интегрирана във вратата, по-здрава и по-лесна за използване.

<< Обратно към новините