Соц болница в Полша става хотел Пакет Мобилност

20.01.2022

Соц болница в Полша става хотел Пакет Мобилност

Изоставена болница от комунистическата ера, закупена от Hegelmann, може да се превърне в хотел „Пакет Мобилност“.

[✕]


 

Hegelmann Transport закупи сграда в полския град Ченстохова, която преди това е била военна болница от комунистическата епоха. Съобщения в местната преса посочват, че автомобилната транспортна компания иска да превърне имота в хотел за шофьори на камиони, за да намали негативното въздействието за компанията на Пакет Мобилност на ЕС.

Полският вестник Gazeta Wyborcza, който отразява историята, казва, че "неофициално се знае", че сградата ще се използва за настаняване на украински шофьори на камиони.

Не е известно колко е платил Hegelmann за имота, но оферта от около 1 милион евро от предишна заинтересована страна е била отхвърлена по време на първия търг наддаване. Следователно цената, предложена от Hegelmann, следва да е на тази база или по-добра. Парите ще бъдат използвани от регионалната здравна служба за закупуване на оборудване за други болници в района.

Във втория кръг на наддаването Hegelmann е била единствената компания, която е направила оферта за терена от 1 хектар, който датира от 1958 г. Когато болницата е затворила през 2014 г., тя е била с капацитет от 75 легла. Предполага се обаче, че имотът би могъл да бъде приспособен за настаняване на много повече хора.

Ако съобщенията относно „хотела“ за шофьори са верни, сградата ще стане второто място за настаняване на водачи на Hegelmann в Полша, създадено благодарение на Пакет Мобилност.

Компанията вече обяви, че ще бъде изграден оперативен център в Зарска Виеж, точно до германската граница, между магистрала A4 и национален път 94. Той ще разполага с места за 750 легла и ще включва складово помещение, както и бояджийски цех и мивка за камиони.

Оперативният център ще позволи на шофьорите да спазват периодите си на почивка точно на границата на Полша с Германия, което ще даде на компанията бърз и лесен достъп обратно до западноевропейските пазари.

След като бъде готово да поеме шофьори, съоръжението в Ченстохова в южно-централна Полша ще бъде на приблизително 4 часа път от германската и украинската граница. До австрийската столица Виена също се стига за около 4 часа и 30 минути.

<< Обратно към новините