Новият Mercedes-Benz Citan вече е в България

06.12.2021

Представителят на германската марка пристигна у нас дни след като стана Международен ван на годината 2022

Новият Mercedes-Benz Citan вече е в България

Новият Mercedes-Benz Citan, който буквално преди дни стана Международен ван на годината 2022, вече се предлага на българския пазар от Силвър Стар, генерален дистрибутор на марката за България.

[✕]Представеният през лятото на 2021 г. нов модел на Mercedes-Benz в гамата на малките ванове впечатлява с обширно товарно пространство, висока товароносимост и в същото време - компактни размери, което го прави изключително подходящ за градски доставки.

Citan носи ДНК на Mercedes-Benz - изцяло обновен и с безпогрешен дизайн, високо ниво на комфорт и последно поколение системи за безопасност и инфотейнмънт. Както по-големият си брат Sprinter и леките автомобили на Mercedes-Benz, новият Citan може да бъде оборудван с интуитивната и самообучаваща се система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с капацитивен 7‘‘ сензорен дисплей.

С множество приложения при експлоатация, комфортен при пътуване и удобен за товарене, Citan съчетава компактни външни размери с щедро пространство. Освен в товарна версия - Panel Van, новият Ситан се предлага и в пътнически вариант – Tourer.

При Tourer широко отварящите се странични плъзгащи врати и ниският праг, позволяват бърз достъп до купето. От следващата година ще се предлага вариант с по-дълго междуосие, както и Mixto версия.

Товарният Citan предлага широк страничен отвор, ниска товарна височина и товароносимост до 780 кг при късото междуосие. Дългата версия ще има полезен товар до 930 кг. Дължината на товарното отделение в зависимост от версията е до 1,8 м или до 2,2 м.

Двигателите при товарната версия са дизелов с мощности от 75 к.с., 95 к.с. или 116 к.с., а също и бензинов – 102 к.с. или 131 к.с. При пътническия Tourer може да се избира между двете версии на бензиновия двигател ( 102 к.с. и 131 к.с.) и дизелов с мощност 95 к.с. , а от следващата година ще се предлага и дизеловият вариант с мощност 116 к.с.

От втората половина на 2022 г. ще се предлага и електрическият eCitan с пробег с едно зареждане около 285 км по WLTP, а зареждането от 10% до 80% отнема 40 минути. Голямо предимство е, че размерите на товарното отделение и полезният товар се запазват същите като при вариантите с конвенционален двигател.

Новият Ситан е ясно различим като част от семейството на Mercedes-Benz, а пълна информация за него има във всички дилърства на генералния дистрибутор на Mercedes-Benz у нас Силвър Стар - в София, Пловдив, Варна, Бургас, както и Евро Старс - Русе.

 

<< Обратно към новините