Нови регулации за зимни гуми във Франция в сила от ноември

16.09.2021

Нови регулации за зимни гуми във Франция в сила от ноември

Миналата зима френското Министерство на вътрешните работи публикува промени в наредбите за използването на зимни гуми в планинските райони на страната. Скоро тези промени трябва да влязат в сила.

[✕]Зимните вериги или гуми ще бъдат задължителни от 1 ноември 2021 г. в планинските райони, съобщава Френската агенция за пътна безопасност (Sécurité routière).

Префектите на 48 департамента, разположени в планинските вериги (Алпите, Корсика, Централен масив, масив Юра, Пиренеи, масив Вогези) скоро ще съставят списък на общините, в които изискването за ново оборудване за превозни средства ще се прилага през зимата, т.е. от 1 ноември до 31 март.

Работата по регламентите продължава повече от пет години. Досега беше задължително да се използват вериги за сняг по пътищата във Франция, обозначени с пътен знак и само когато са покрити със сняг.

Новите разпоредби ще изискват лекотоварни превозни средства, както и камиони без ремарке или полуремарке, да имат 4 зимни гуми (маркирани като M + S / MS / M & S) или да монтират вериги за сняг на две задвижващи колела, съобщава френската организация на превозвачите OTRE.

Освен това камионите с ремарке или полуремарке трябва да имат вериги за сняг, които позволяват да бъдат монтирани на поне две задвижващи колела, дори и да са със зимни гуми.

<< Обратно към новините