200 автомобила с камери за скорост ще работят в 8 френски региона

28.04.2021

200 автомобила с камери за скорост ще работят в 8 френски региона

Още осем региона на Франция ще използват немаркирани автомобили, оборудвани с камери за скорост, за да отчитат превишаващите скоростта превозни средства.

[✕]Ще бъдат разположени петдесет допълнителни коли с радари, като общият им брой така ще достигне 200, съобщава френският сайт за автомобилен транспорт Les Routiers. Според плановете до края на 2023 г. в страната ще има 440 камери за скорост в автомобили.

Франция започна тестването на концепцията за въвеждането на радарните операции за превишена скорост още през 2018 г. Първо, камерите се използваха само в Нормандия, а от началото на 2020 г. те патрулират в трафика на Бретан. В края на миналата година системата бе внедрена в регионите на Център Вал дьо Лоара, Пеи дьо ла Лоар, О дьо Франс, Гранд Ест, Бургундия-Франш Конте и Нова Аквитания.

Тъй като френското правителство е удоволетворено от резултатите от проекта, то даде зелена светлина за продължаването му. До 2023 г. такива камери, инсталирани в частни автомобили, ще работят в цялата страна.

В първата стъпка проектът ще бъде разширен до осем други региона с 50 автомобила, а през следващите две години Франция планира да покрие цялата страна с общо 440 частни автомобила с камери.

<< Обратно към новините