Transpress с нови складови машини от STILL

15.04.2021

Transpress с нови складови машини от STILL

С доставка на първите 20 нови специализирани подемни складови машини STILL водещата българска транспортно-логистична компания Transpress стартира проект за модернизацията на складовата си техника и оборудване.

[✕]

До 2023 г. се очаква да бъде направена цялостна подмяна във всички 12 бази на фирмата в страната.

Електрическите стакери, палетни колички и допълнително оборудване са произведени от германската компания STILL, представлявана в България от официалният дилър на марката - Технолифт България.

Машините са от последно поколение, като серийното производство на тези модели стартира през миналата година. Стакерите EXD-SF са от типа double decker и могат да преместват по 2 палета наведнъж. Те са с товароподемност 2 т и височина на повдигане до 2,20 м. Електрическите палетни колички EXH-SF са с товароподемност 2 т. Всички машини са със сгъваема платформа за водача и със странична смяна на батерия.

С новите машиние поетапно ще бъде удвоена скоростта на товаро-разтоварните дейности в складовите бази в страната. Това ще помогне за обслужването на много повече камиони и ще доведе до съществено увеличение на обемите и капацитета на крос-докинг платформите на дружеството.

“Новата техника ще помогне и за поддържането на изключителни нива на прецизност в складовата ни работа, обясни Михаил Ганев, оперативен мениджър на Transpress. - За нас това е ключово и е свързано с фокуса ни за предотвратяването на щети при товаренето и разтоварването, и цялостната грижа за спокойствието на клиентите ни. Така компанията се приближава още повече до стратегическата цел “нула рекламации”, за която работим активно с иновации и инвестиции през последните години. В тази посока изградихме и изцяло нова концепция за организиране на товарите в ремаркетата с помощта на допълнително оборудване и предпазни опаковки.”Новата подемна и специализирана техника е избрана с грижа за служителите. Тя е удобна и сигурна, като заедно с останалото оборудване ще улесни значително работата на складовите екипи на Transpress. Не на последно място се нареждат и екологичните характеристики, като с внедряването на новите машини консумацията на енергия ще бъде намалена наполовина.

Изборът на машини е направен след серия от тестове и е съобразен със спецификата на процесите и натоварването в складовите бази на компанията. Допълнителна референция е успешната интеграция на машините STILL в мрежата на DACHSER, които са основен международен партньор на Transpress от 2008 година.

<< Обратно към новините