Глобиха превозвач с 88 000 евро за нарушаване работното време на водачите

18.02.2021

Глобиха превозвач с 88 000 евро за нарушаване работното време на водачите

Нидерландска компания за автомобилни превози е глобена с 88 000 евро за множество нарушения на правилата за работно време на водачите, след като не е изпълнила две искания на властите за предоставяне на допълнителна информация.Глобата е администрирана след проверка от Инспекцията за човешка среда и транспорт (ILT) в Нидерландия миналия месец.

Подозренията относно практиките на компанията са се появили още през ноември и ILT е отправила искане за предоставяне на информация. Това искане, както и второто последващо, са игнорирани от фирмата за автомобилни превози.

Това е довело до инспекция на ILT, която от своя страна е глобила превозвача с 88 000 евро за нарушаване регламента за работно време в транспорта.

Освен това е изготвен официален доклад за неспазване на изискванията за заетост, по-специално по отношение на недеклариран труд от шофьори, които не са наети във фирмата. Глобата за това е 4 400 евро за всяко отделно нарушение. Заподозреният се сдобие и с криминално досие за това престъпление.

Глобите и наказанията могат и да се увеличат, тъй като разследването не е приключило. Съобщава се, че нидерландската полиция и данъчните власти работят съвместно с ILT, за да разкрият и други нарушения, извършени от същата компания и нейните партньори.

<< Обратно към новините