DB Schenker възобнови сухопътните си услуги до Великобритания

25.01.2021

DB Schenker възобнови сухопътните си услуги до Великобритания

След кратко спиране на услугата в мрежата си за групажни товари, от 21 януари 2021 г., DB Schenker възобновява приемането на пратки за сухопътен транспорт от ЕС до Обединеното кралство.

  

„Възобновяването на услугата е възможно благодарение на тясното сътрудничество с нашите търговски и бизнес партньори за набавяне на контактите и митническата информация, които са от съществено значение за митническото освобождаване“, пояснява Сирил Бонджан, ръководител сухопътен транспорт в DB Schenker за Европа.

Компанията информира клиентите си, че пратките до Обединеното кралство ще бъдат приети и натоварени, само ако изискваните документи от износителя и вносителя са в пълен комплект. В помощ на своите клиенти, фирмата предоставя изчерпателно ръководство, описващо минимално необходимата информация, която трябва да придружава всяка пратка до Обединеното кралство.
Също така, европейските компании и техните клиенти от Обединеното кралство могат да намерят пълната информация и съответните бланки за митнически документи на уебсайта на DB Schenker, а освен това Клиентския център и търговските представители са на разположение.

Временното спиране на пратките се наложи, след като DB Schenker идентифицира значителни общи проблеми, свързани с осведомеността и готовността за усложнените митнически формалности, които се прилагат след Brexit.

„Разполагайки с най-голямата европейска мрежа за сухопътен транспорт, DB Schenker избра да осигури прозрачност и да поеме инициативата за целия сектор, като активно съобщава за многобройните предизвикателства, свързани с митническата документация, пред които са изправени европейската и британската индустрия, вместо просто да стои и да се надява на най-добрата развръзка, казва Сирил Бонджан. - С трудното решение да спрем за кратко приемането на пратки, успяхме да защитим транспортната си мрежа от потенциално негативно влияние върху терминалите ни за претоварване в цяла Европа.“

<< Обратно към новините