PACCAR празнува 10-годишнинa на двигателите си

04.12.2020

PACCAR празнува 10-годишнинa на двигателите си

PACCAR поздравява своята фабрика за двигатели в Калъмбъс, Мисисипи за 10 години производствени постижения и силен ангажимент към общността.

[✕]

„PACCAR е много горд от постиженията на фабриката за двигатели в Кълъмбъс, Мисисипи през първите 10 години“, каза Престън Файт, главен изпълнителен директор на PACCAR.

„Нашите отлични служители и модерните производствени възможности на завода създадоха чудесна среда за изграждане на най-добрите двигатели в бранша.“ Планирането на завода за двигатели започна през 2006 г., когато международен екип от опитни мениджъри и инженери от Kenworth, Peterbilt и DAF бяха натоварени да положат основите на модерна фабрика. PACCAR избра Кълъмбъс, Мисисипи поради близостта си до важни транспортни логистични мрежи, талантливите хора и възможността да си партнира с близките образователни институции, които допълват работната сила .

[✕]

Иновативният дизайн на завода и водещите в индустрията операции са спечелили много отличия за производствени постижения и въздействие върху околната среда през последното десетилетие, с нулеви отпадъци, ISO 14000 управление на околната среда и сертификати за управление на качеството ISO 9001 -TS . Допълнителни инвестиции във фабрични подобрения и производствен капацитет позиционираха завода, за да отговори на търсенето на двигатели през следващото десетилетие. Към днешна дата фабриката в Кълъмбъс, Мисисипи е произвела над 250 000 двигателя PACCAR MX-11 и MX-13.

PACCAR установи тесни връзки с колежите в района, включително Държавния университет на Мисисипи, Университета за жени в Мисисипи и Общинския колеж в Източен Мисисипи, за да помогне за развитието на силен местен набор от висококвалифицирани служители. Тези отношения продължават да процъфтяват и да осигуряват взаимна полза. Освен че фабриката за двигатели PACCAR наема или предлага стажове на сътрудници от околните колежи, служителите й могат също така да спечелят ценни сертификати за обучение и степени, за да подобрят своите знания и умения.

PACCAR проектира двигателите MX-11 и MX-13, за да постигне качество, ефективност и издръжливост. Всяка единица носи дизайнерски живот от един милион мили, осигурявайки на клиентите значителна ефективност. Блоковете на двигателя MX са направени от уплътнен графитен железен (CGI) материал, който е 75% по-здрав и 20% по-лек от сивото желязо. CGI предлага по-голяма якост и устойчивост на температура от традиционните метали, позволявайки на блока да поддържа отлична структурна цялост, докато се разширява и свива. PACCAR е първият производител на дизелови двигатели, който използва този лек материал както в главата, така и в блока.

 

<< Обратно към новините