Volvo Trucks вгражда Amazon Alexa в новите си камиони

04.12.2020

Volvo Trucks вгражда Amazon Alexa в новите си камиони

Новите Volvo FH, FH16, FM и FMX ще бъдат първите тежкотоварни камиони, които се предлагат с вградена Alexa. Alexa ще позволи на водачите да получават упътвания, да извършват телефонни обаждания, да слушат новини и да имат достъп до забавления, всичко това с прости гласови команди.

[✕]

  
 

Камионите Volvo с Alexa ще се предлагат от март 2021 г. в Австрия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Испания и Обединеното кралство.

През септември 2020 г. Volvo Trucks започна продажбите на четири нови камиона, които бяха разработени със силен фокус върху средата на водача, безопасността и производителността. Камионите имат нов, гъвкав потребителски интерфейс с цифров инструментален панел, който дава на водача подходяща информация във всяка ситуация и улеснява шофьорите да вземат правилните решения. Добавянето на Alexa създава още по-привлекателна и продуктивна среда за водача.

[✕]

С Alexa водачите могат да държат ръцете си върху волана и погледа си към пътя. Ако новият камион е оборудван с навигационния софтуер на Volvo Trucks, тогава водачът може да попита Alexa по кой маршрут да поеме. Освен това Alexa може да помогне на шофьора да осъществява телефонни обаждания до клиенти и членове на семейството, да пуска музика и да осъществява достъп до новините и аудиокнигите.

<< Обратно към новините