Камионите – новата алтернатива за товарите от Китай за Европа

03.12.2020

Камионите – новата алтернатива за товарите от Китай за Европа

Наличният капацитет на морските и въздушните превози на стоки от Китай за Европа е достигнал най-ниското си ниво от години насам.

[✕]

  

Затова се препоръчва на спедиторите да се съсредоточат върху сухопътните маршрути при реализиране на превози от Далечния Изток за Европа.

На уебинар, организиран от Journal of Commerce, Маркус Панхойзер от DHL Global Forwarding препоръча спедиторите сериозно да обмислят използването на сухопътен шосеен транспорт при превозите на стоки от Китай за Европа, тъй като наличните блок влакове по маршрута работят с пълен капацитет. Като проблем в жп превозите той посочи ръста на тарифите за превоз и появяващите се понякога закъсненията при преминаване на границите.

[✕]


Очаква се тарифите за жп превоз да се повишат допълнително, понеже китайското правителство намалява държавните субсидии за жп транспорта, което ще доведе до увеличаване на разходите на превозвачите.

Редица мултинационални логистични компании, като DHL, Ceva и DSV вече предлагат услуги за автомобилен товарен превоз от Азия за Европа.

<< Обратно към новините