Volvo Group VC инвестира в дигитални услуги за споделени товари

02.12.2020

Volvo Group VC инвестира в дигитални услуги за споделени товари

Volvo Group Venture Capital AB инвестира в Flock Freight, технологична компания със седалище в Солана Бийч, Калифорния, която обединява пратки, за да запълни неизползваното пространство в ремаркетата.

[✕]

Компанията използва алгоритми за съвпадение на множество LTL пратки (по-малък товар в камион) за един споделен товар, елиминирайки нуждата от терминали и хъбове, подобрявайки качеството и ефективността. Flock Freight позволява на спедиторите да преместват LTL пратките по-ефективно и без повреди.

Намалява се броя обработки на пратките, като се избягват хъбовете и се позволява на превозвачите да запълнят неизползваното пространство в ремаркета със своите FTL пратки. Споделеното решение за товарен автомобил елиминира нуждата от терминали и намалява свързаните с товарeнето въглеродни емисии.

[✕]


„Търсим стартиращи компании, изграждащи бъдещето с технологични разработки, които ще трансформират транспортната индустрия. Вярваме, че бизнес моделът и технологията на Flock Freight ще играят важна роля в бъдещето на товарния пътен транспорт“, казва Мартин Вит, вицепрезидент и ръководител на Volvo Group Venture Capital.

„Flock Freight може да предостави на Volvo Group идеи за оптимизиране на автомобилния транспорт. Заедно можем да предложим на нашите оператори и на клиентите допълнителни услуги “, казва Дан Трам, инвестиционен директор на Volvo Group Venture Capital.

<< Обратно към новините