Пътните такси за камиони в Австрия ще се покачат през 2021 г.

01.12.2020

Пътните такси за камиони в Австрия ще се покачат през 2021 г.

Австрийската централна спедиторска и логистична асоциация обяви, че очаква през следващата година да бъде въведено значително увеличение на тол таксите. Въпреки това отстъпката за камиони, отговарящи на стандарт за емисии Eвро 6, би трябвало да се запази.

[✕]

В началото на следващата година Австрия ще увеличи тол таксите за камиони над 3,5 тона с четири или повече оси. Според проектозаконодателството, разгледано от Австрийската централна асоциация за спедиция и логистика, увеличението ще бъде с 1,4% до 2,0%.

Австрийските пътни такси се използват за поддържане на инфраструктура и техните нива са обвързани с нивото на инфлация от +1,5%. Важно е да се отбележи, че автомобилите, захранвани от водород, все още няма да плащат такси. Освен това вероятно ще се запази отстъпката от 1,5% за камиони, отговарящи на стандарт за емисии Eвро 6.

[✕]


Според изчисленията на австрийската асоциация тарифата за Eвро 6 камион с четири или повече оси през 2021 г. ще бъде 41,69 цента през деня (в момента 40,98 цента) и 41,82 цента през нощта (в момента 41,10 цента).

<< Обратно към новините