Google Maps ще брои пътуващите в градския транспорт

19.11.2020

Google Maps ще брои пътуващите в градския транспорт

От началото на пандемията Google Maps въведе над 200 нови функции, предимно предназначени да информират потребителите на платформата относно концентрацията на хора и регистрираните случаи на COVID-19 в дадена област.

[✕]

Поредното нововъведение е свързано със здравето ни по време на пътуване в градския транспорт, където се получават струпвания на хора от различни възрастови групи.

Скоро новата услуга ще е налична в цял свят и ще дава точна представа за броя на хората в даден автобус, трамвай или композиция на метрото. По този начин ще можем да преценим дали рискът, ако се качим, ще бъде твърде голям.

[✕]


Към момента Google Maps предлага подобна услуга, но тя е базирана на средния очакван трафик за дадена линия от градския транспорт, а не на данни в реално време.Тази информация Google ще получава не от специални сензори, а от струпването на смартфони в дадено превозно средство.

Успоредно с новата услуга стартира и друга такава, която ще позволи на потребителите да следят в реално време и доставките на храна и покупки, поръчани през Google Maps. За момента обаче тя ще е активна само в определени държави и засега не се знае кога ще е достъпна в България.

<< Обратно към новините