Обраха камион с техника на Apple за 5 млн. паунда

18.11.2020

Обраха камион с техника на Apple за 5 млн. паунда

Полицията в Нортхамптъншир издирва свидетели, след като продукти на Apple за 5 милиона паунда бяха ограбени от камион на магистрала М1.

[✕]

Според официално изявление на полицията инцидентът е станал на южната интерсекция 18 на М1, между 19.45 и 20.00 часа миналия вторник.

В процеса на кражбата на ремаркето и стоките в него крадците са завързали шофьора на камиона и охраната му. След това обирджиите са откарали камиона до Елдън Клоуз в Крик, където ремаркето е било прикрепено към друг камион, а шофьорът и охраната са оставени там.

[✕]


По-късно камионът е намерен в Лътъруърт, Лестършир, където се подозира, че крадците са преместили 48 палети с продукти на Apple в друго превозно средство.

Полицията апелира към всеки, който е видял превозни средства, които „са изглеждали не на мястото си“ на интерсекция 18 в горепосоченото време, да докладва на органите. Те искат и да получат всякакви възможни кадри от видеокамери в този район, заснети по това време.

Освен това служителите искат да говорят с всеки, на когото са предлагани за продажба продукти на Apple при „необичайни обстоятелства“ или на ниски цени. Всеки, разполагащ с такава информация, може да се обади на полицията на Нортхемптъншир на номер 101, цитирайки референтен номер 20000595599. Или ако искате да останете анонимни, можете да се обадите на Crimestoppers на 0800 555111.

<< Обратно към новините