NOKIAN TYRES прави нов голям скок в цифровото бъдеще

10.09.2020

NOKIAN TYRES прави нов голям скок в цифровото бъдеще

Във Финландия стартират продажбите на избрани типоразмери интелигентни гуми Intuitu, предназначени за трактори, селскостопански и строителни машини.

[✕]

 
Nokian Tyres представи интелигентните гуми Intuitu на изложението Agritechnica в Хановер през ноември. Потребителите веднага похвалиха интелигентното решение за лесното му „plug & play“ използване: всичко, което е нужно, за да започнете, са интелигентни гуми, екипирани със сензор и приложение на смартфона, за да следите директно на него данните за налягането в гумите и тяхната температура.

Цифровото предимство
В настоящата си фаза Nokian Tyres Intuitu се състои от екипирани със сензори умни гуми и мобилно приложение. Всичко, което е нужно да направите, за да започнете, е да поръчате умните гуми и да изтеглите приложението. Умните гуми се регистрират в приложението Intuitu, което показва положението на гумата и налягането, както и данните за темепературата на всички превозни средства с умни гуми.

[✕]


Собственикът на автопарка може да покани в приложението толкова оператори/шофьори и машини/ автомобили, колкото е нужно. Това означава, че водачът може да бъде в течение и да получава предупреждения за използваното в момента превозно средство, а управителят на автопарка може да следи цялостната картина и да извлече максимума от гумите и машините. А производителите на селскостопански и строителни машини могат да се възползват от интелигентното „plug & play“ решение и от повишената ангажираност на клиентите, която то носи. Предимство за клиентите е и това, че регистрацията в Intuitu удължава гаранцията на гумите.

„Знаейки в какво състояние са гумите на Вашите машини, можете по-лесно да намалите разходите за гориво, а също така и да подобрявате безопасността при работа“, казва Матю Крокър, продуктов мениджър в Nokian Tyres. „Всъщност дигиталното измерениe на гумите има потенциала да допринесе още много, и ние имаме още страхотни идеи!“

Intuitu в действие
Решението за интелигентни гуми е подробно тествано и вече е станало важна част от ежедневната работа на потребители, при които са тествани новите гуми. Един от тях - предприемачът Яри Суонтауста, казва, че Nokian Tyres Intuitu улеснява проследяването на състоянието на гумите и осигурява финансови икономии, а сутрин може да провери състоянието на гумите само с един поглед на телефона си.

Освен това Nokian Tyres Intuitu му помага да реагира бързо, ако се появи проблем с гумата. „Понякога има много пирони и метални парчета на работните площадки, поради което пробивите в гумите не са рядкост“, обяснява той. „Малките дупки са лесни и евтини за поправка, ако се забележат от по-рано, но една скъпа гума може да бъде съсипана, ако проблемът не бъде забелязан навреме.“

Вече налични, в подготовка и за бъдещето
Продажбите на интелигентните гуми Nokian Tyres Intuitu започват постепенно, първо във Финландия, с четирите им водещи гуми за трактори - Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI и Nokian Tractor King. Заводът започва да изпълнява поръчки през септември, по това време и приложението Intuitu ще бъде налично за изтегляне. Първоначално поръчките ще се осъществяват чрез търговската верига за гуми Vianor, впоследствие и други търговци ще започнат да ги предлагат. Гумите се доставят в рамките на нормалните срокове за доставка.

Ману Салми, старши вицепрезидент и управляващ директор в Nokian Heavy Tyres, казва: „Подготвили сме план за разширяване на наличността и в други държави. След години на тестване и развитие, чувството да направим достъпни за нашите клиенти тези дигитални възможности е страхотно. Нашата цел е да предоставим спокойствие, като направим работата по-безопасна, по-ефикасна и устойчива, а Intuitu прави точно това. Това е може би най-големият етап в развитието, но новите разработки продължават докато говорим. Ние само докосваме повърхността на дигиталното измерение, а нашата амбиция е да не спираме дотук!“

Сегашните функции на Intuitu вече променят начина, по който гумите се използват, а предстои да се появят още нововъведения. Например в процес на разработване са измерването на дълбочината на протектора и интегрирането на Nokian Tyres Intuitu към собствения софтуер на машините.

Новите туми на Nokian носят предимства и ка тези, които работят с машините – по-безопасна и спокойна работа, удължена гаранция за гумите, и за управителите и собствениците на паркове от машини – по-дълъг живот на гумите в експлоатация, по-малко престои заради гумите, по-ниски общи разходи.

<< Обратно към новините