Пет електрически камиона BYD тръгват в Ню Джърси

07.08.2020

Пет електрически камиона BYD тръгват в Ню Джърси

Hudson County Motors и BYD обявиха, че ще предоставят първите изцяло електрически камиони за събиране на отпадъци по източното крайбрежие на САЩ, способни да издържат цял маршрут.

[✕]

 
Петте изцяло електрически камиони за събиране на отпадъци са със задно натоварване. Те ще работят по обичайни ежедневни маршрути, предоставяйки комунални услуги с нулеви емисии на град Джърси, в щата Ню Джърси.

„Джърси Сити ще бъде модел за това, какво е възможно да се направи сега с камиони за отпадъци с нулеви емисии“ казва Джон Гера, старши директор за развитие на бизнеса в BYD Motors. Компанията е най-големият производител в света на електромобили от всякакъв тип. „Очакваме с нетърпение да помогнем да осигурим чисти улици и чист въздух за жителите на Джърси Сити“, допълва Джон Гера.

[✕]


Проектът се подкрепя от департамента на Ню Джърси за опазване на околната среда и компанията Sanitation Equipment Corp.

Hudson County Motors е оторизиран дилър на камиони за северната част на Ню Джърси. Компанията си партнира с фирми предлагащи технологии за смекчаване на изменението на климата и е пионер в проектите за електрификация на превозни средства със среден и тежък режим на работа.

<< Обратно към новините