Нови трафик забрани и проверки в Тирол

13.07.2020

Нови трафик забрани и проверки в Тирол

Съгласно нов регламент, публикуван в Австрийския официален вестник (Bote für Tyrol), има нови забрани за движение на камиони на изходите на магистралите A13 и A12 в Тирол.

[✕]

 
 

На 1 юли правителството на Тирол въведе поредната забрана за камиони. Тя се прилага за превозни средства с дължина над 12 м и има за цел да подобри безопасността и движението на трафика по L223 (Fritzener Strasse) в градските райони на Wattens и Fritzens.

Забраната обхваща участъка от пътя от отбивката за Wattens на магистрала A12 до Fritzens и е валидна от понеделник до събота, от 6 до 10 часа сутринта. Забраната не се прилага за превозни средства, които започват или завършват пътуването си в Baumkirchen, Fritzen, Kolsass, Kolsassberg, Volders, Wattens, Wattenberg и Weer.
В допълнение, едни и същи превозни средства не са разрешени на изходите (и двете пътни платна) на южното кръстовище на A13 в Инсбрук от понеделник до събота в следните часове:

[✕]


- от 7 до 11 часа,
- от 15:00 до 18:00.

Тази мярка има за цел да подобри ситуацията на досега натоварения B182 (Brennerstrasse) в община Natters.
Превозните средства, които започват или завършват пътуването си на следните места, са освободени от забраната: Natters, Mutters, Schönberg im Stubaital, Fulpmes, Mieders, Telfes im Stubai, Neustift im Stubaital, Mühlbachl, Pfons, Matrei am Brenner, Navis, Steinach am Brenner , Trins, Gschnitz, Schmirn, Vals, Gries am Brenner, Obernberg am Brenner, Götzens и Birgitz.

Ограниченията на A12 и A13 не са единствените пречки, с които шофьорите на камиони в Австрия ще се сблъскат. От 9 март 2020 г. в Neu Kufstein се извършват блокови проверки. Сега те се извършват с помощта на автоматична система за дозиране на трафика (системата се състои от камери, светофари и указателни табели). За тази година са планирани общо 35 блокови проверки. Ето датите за втората половина на 2020:
- 20 юли (понеделник),

- 27 юли (понеделник),
- 5 октомври (понеделник),
- 27 октомври (вторник, деня след австрийския национален празник),
- 3 ноември (вторник),
- 5 ноември (четвъртък),
- 12 ноември (четвъртък),
- 19 ноември (четвъртък),
- 6 ноември (четвъртък),
- 2 декември (сряда),
- 3 декември (четвъртък),
- 9 декември (сряда),
- 10 декември (четвъртък).

<< Обратно към новините