TRATON SE реорганизира Борда на директорите

13.07.2020

TRATON SE реорганизира Борда на директорите

TRATON SE реорганизира екипa си в Борда на директорите. Считано от 15 юли 2020 г., Андреас Реншлер ще предаде председателското място в Управителния съвет на Матиас Грюндлер, който до май 2018 г. беше финансов директор на марките MAN, Scania и Volkswagen Caminhões e Ônibus.

[✕]

 
 

Д-р Андреас Тостман, понастоящем член на Управителния съвет за Volkswagen Passenger Cars, ще заеме мястото на Йоахим Драйс, който ще напусне Управителния съвет на TRATON по взаимно съгласие. Освен това проф. д-р Карстен Интра, понастоящем член на Управителния съвет, отговарящ за човешките ресурси, ще поеме длъжността главен изпълнителен директор на Volkswagen Commercial Vehicles. Това съобщи компанията след заседание на надзорния съвет в Мюнхен.

„Андреас Реншлер има значителен принос за успешния курс на TRATON. След успешното IPO във Франкфурт и Стокхолм той, заедно с Управителния съвет, положи основата за бъдещата позиция на компанията и гарантира, че ще имаме силна мрежа от стратегически партньори с достъп до всички пазари “, заяви председателя на Надзорния съвет на TRATON SE, Ханс Дитер Пьотш. Той изрично благодари на г-н Реншлер за работата му от 2015 г. и за успехите, постигнати с TRATON SE.

[✕]


„С Матиас Грюндлер начело ще имаме един от най-опитните експерти в бранша. Освен това той познава компанията от дългогодишния си опит и също е играл значителна роля в развитието ни. Сега той ще продължи този курс с целия екип на TRATON “, каза Пьотш.

Отдел „Човешки ресурси и ИТ“, за който в момента отговяря проф. Д-р Карстен Интра отговаря, ще престане да съществува и отговорностите ще бъдат възложени на останалите членове на Борда като част от техните функции.

Хенрик Хенриксон ще продължи работата си като член на Управителния съвет на TRATON и като главен изпълнителен директор на Scania. Членът на управителния съвет на TRATON Кристиан Левин, който изпълнява функциите на главен оперативен директор и ръководител на научноизследователската и развойна дейност, също ще остане на своите позиции.

<< Обратно към новините