НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Рали Монте-Карло започна, Танак отпадна

24.01.2020

Рали Монте-Карло започна, Танак отпадна

Любителите на сензации ще има с какво да си спомнят началните етапи на 88-то рали.

[✕]

Първо двете нощни скоростни отсечки, които се карат на фарове, донесоха излизането от играта на Теемо Сунинен, № 3, Fiesta WRC, чийто двигател прегря и за финландеца остана да продължи по системата Супер Рали, после от битката за победа в най-старото и именито европейско рали състезание отпадна и световният шампион Танак, пак с № 8, но вече с Hyundai i20 Coupe WRC.

В първия етап победи Ожие, № 17, с Toyota Yaris WRC, който изпревари с 1,8 сек Танак и с 1,9 сек. съотборника си Еванс, № 33. Във втория СЕ (Бейонс – Брезиер, 25,49 км) Нювил с № 11, Hyundai i20 Coupe WRC даде отлично постижение, изпревари Ожие с 25.5 секунди и Танак с 29.7, и излезе начело във временното класиране.

[✕]


В петъчния предиобед Еванс наниза 3 етапни победи и след СЕ4 поведе във временното класиране. Този етап - Сен Клеман сюр Дюранс - Фрейсиниерс, 20,68 км, се оказа и последен за Танак, който след инцидент напусна състезанието.

Преди повторното минаване на днешните три етапа лидер е Еванс, следван на 8,9 секунди от Нювил, на 9,7 от Ожие и на 48,4 от Себастиен Льоб, № 9, и тази година с Hyundai i20 Coupe WRC.

<< Обратно към новините