НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Плевен въвежда електронно таксуване в градския транспорт

23.01.2020

Плевен въвежда електронно таксуване в градския транспорт

В Плевен ще заработи новоизградена електронна система за таксуване в обществения транспорт. Това съобщиха от местната община.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Демонстрация на функционалността на системата ще представи изпълнителят на проекта - унгарската компания Т-Системс.

[✕]


Електронната система за билети е създадена по проект за развитие на интегриран градски транспорт, финансиран по ОП Региони в растеж и съфинансиран от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В Плевен, седмия по големина град у нас, общо са инвестирани около 40 милиона лева за модернизиране на градския електротранспорт. Тролейбусната мрежа нарежда 100-хилядния град на челно място в страната по електрифициране на градския транспорт - около 95 на сто от маршрутите са електрифицирани, до всички основни квартали.

В момента Плевен е сред градовете в България с най-екологичен градски транспорт.

В първия етап на проекта за подобряване качеството на електротранспорта са вложени над 23 милиона лева. Във втория със 17 милиона лева са доставени още 14 тролейбуси и две сервизни машини, въвежда се и електронната система за таксуване.

Представянето на системата ще бъде на 29 януари в 11.00 часа в Община Плевен.

<< Обратно към новините