120 нови автобуса Volvo за Сантяго

22.01.2020

120 нови автобуса Volvo за Сантяго

Свързаност и безопасност за столицата на Чили - Сантяго получава 120 нови автобуса Volvo със системата Safety Zones.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Столицата на Чили, Сантяго, продължава да обновява автобусния си парк с акцент върху подобряването на безопасността. Subus, един от най-големите оператори в градския транспорт в Сантяго, поръча нови автобуси Volvo, оборудвани със системата Safety Zones. Тя използва свързаност чрез GPS за автоматично намаляване на скоростта в критични зони.

Шасито на Volvo B8R се отличава с най-съвременните технологии в бордовата електроника. Превозното средство е оборудвано с електронна дискова спирачна система, електронно окачване, система за управление Volvo Fleet Management system и I-Coaching - инструктор за виртуални водачи. В допълнение, автобусите за Чили разполагат с автоматичната система за контрол на скоростта на Volvo.

Това е устройство, използващо свързаност чрез GPS за идентифициране на критични отсечки, с висока степен на катастрофи. То ограничава максималната скорост, независимо от действията на водача. Одобрено е след година на използване в Коритиба (Бразилия), където инцидентите с автобуси са намалени с 50%. Технологията се превръща във фабричен стандарт за всички тежкотоварни автомобили от марката на Латиноамериканския континент.

120-те нови автобуса Volvo са оборудвани със съвместими на стандарт Eвро VI двигатели, за да отговорят на екологичните изисквания за обградения от планини Сантяго.

<< Обратно към новините