Renault Trucks пуска нови, 2020 версии на гамите T и D

06.12.2019

Renault Trucks пуска нови, 2020 версии на гамите T и D

Производителят представи обновени версии на камионите за дистрибуция и за превоз на дълги разстояния.

[✕]

Модификациите 2020 на гамата D и Т предлагат редица решения за оптимизиране на разхода на гориво и намаляване на въглеродните емисии, като са съвместими с биодизел и XTL синтетично гориво. При автомобилите за дистрибуция вече има и 100% електрически версии и такива на природен газ (CNG). Фокус през 2020 година е и използването на съвременни технологии за свързаност и софтуерни решения, както и нововъведения в интериора за повишаване удобството на водачите.

За 2020 Т и Т High
Камионите за превоз на дълги разстояния са оборудвани с двигатели DTI 11 и DTI 13 Euro 6 Версия D. И в двата случая разходът на гориво е намален с 3% в сравнение с предходното поколение. Версиите 2020 на Renault Trucks Т и Т High могат да се похвалят с нови високоефективни мостове и олекотени дискови спирачки, което подобрява още повече представянето им.

[✕]


Допълнителни настройки, които се активират като опция, позволяват спестяването на още до 3% гориво. Кабината на Renault Trucks T предлага по-високо ниво на комфорт с подобрени текстилни седалки и кожено кормилон с три варианта на настройка. И тук, както и при T High, кабината има увеличен капацитет за съхранение на вещи. През 2020 година като опция радиаторната решетка и страничните огледала могат да бъдат решени в черен или оранжев гланц.Клиентите могат да поръчат своята 2020 T или T High версия с навигационната, аудио и развлекателна система на Renault Trucks Roadpad+, която действа като бордови асистент със задна и странични камери за по-сигурни маневри, както и сателитна навигация.

За D и D Wide
За да се повиши още ефективността на двигателите Euro 6 Версия D, за 2020 година производителят залага на подобрена 4G свързаност и съответно постоянна връзка със системата за управление на автопарка на Renault Trucks – Optifleet. Софтуерните решения Optifleet Check и Optifleet Map помагат за постоянен мониторинг на местоположението в реално време и проверка на разхода. Опция е пакетът Fuel Eco Pack с регулируем покривен дефлектор, автоматично изгасяне на двигателя при престой над 3 минути и оптимизации при спирачките, предавателнатакутия и въздушните компресори, които целят още по-добри резултати.Подобрения са направени и по сигурността на водачите. Стандартното оборудване вече включва адаптивен круиз контрол (ACC), който поддържа безопасна дистанция от превозните средства отпред с автоматично регулиране на ускорението и спирането. Версията 2020 на Renault Trucks D и D Wide вече е със задни LED светлини. За най-високо ниво на сигурност като опция се предлага пакетът Protect Pack - той включва и помощ при движение на големи наклони, подобрена видимост и звукова сигнализация при движение на заден ход.

Сериозно е преработен дизайнът на таблото и на кормилото. Добавени са поставки за таблет, втори смартфон и два USB-C порта, както и нова радио уредба.

<< Обратно към новините