Анкета: Търсим CNG станции за камиони

19.12.2019

Анкета: Търсим CNG станции за камиони

Имате зарядна станция за природен газ/CNG и искате да разширите бизнеса? Ако е така, прочетете следващото съобщение и отговорете на въпросите ни!

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Уважаеми дами и господа,

[✕]


Имате зарядна станция за природен газ/CNG и искате да разширите бизнеса? Ако е така, прочетете следващото съобщение и отговорете на въпросите ни!
Засилва се, вкл. чрез тол системата, натискът върху товарния транспорт за намаляване на отделяните вредности. Задвижването със сгъстен природен газ (CNG) е единствената достъпна и предлагана на нашия пазар алтернатива. Немалко превозвачи, желаещи да купят камиони/влекачи на CNG, се опасяват, че местата за удобно зареждане със CNG са недостатъчни.

Затова сп. КАМИОНИ предприе проучване кои, къде и колко са станциите за зареждане, които могат да бъдат използвани и от товарни автомобили с маса над 12 тона - соло камиони и композиции (камион-ремарке, влекач-полуремарке).

Резултатите ще публикуваме в приложение към първия брой на списание КАМИОНИ през 2020 година, затова моля да ни отговорите на приложените въпроси до 10 януари 2020 година. Резултатите ще бъдат качени и на сайтове на заинтересуваните страни (Българска Транспортна Преса, продавачи на товарни превозни средства на CNG, на газ и др.).

да ни отговорите дали по Ваша преценка Вашата станция (станции) позволява влизане, заход към мястото за зареждане и излизане на товарни автомобили и на композиции. Дори възможностите на Вашия обект (и) да не покриват максималните габарити (напр. височина 4000 се среща рядко, повечето полуремаркета са доста по-ниски), моля да ни отговорите какви превозни средства можете да обслужвате.

Моля, посочете:

Какви товарни превозни средства може да зареждате със CNG:
КАМИОНИ с дължина до …. метра и височина до …. метра;
КОМПОЗИЦИИ с дължина до …. метра и височина до …. метра (без разкачване на композицията).
Тип на накрайника за зареждане.
Дебит на компресора или колко време (минути) е необходимо за зареждането на 100 килограма CNG.
Колко камиона или композиции могат да зареждат едновременно.
Възможно ли е заплащане с карти и кои видове карти приемате.
Работно време.
Наименование/име на зарядната станция, местоположение, адрес (може и GPS координати). Моля да посочите и телефон за връзка, от който водачите могат да се информират имате ли газ, за да им се спестят напразни придвижвания.
Други – полезна информация, напр. предупреждения за възможни рискове от типа:
„Метанстанция XYZ - Внимавайте с нивото на окачването и височината на композицията, тъй като покривната конструкция е малко над 4,0 м и има опасност от инцидент!“
„Метанстанция на Б.......:
• опасност при излизане - разстоянието между колонките е малко;
• гредите, които носят покривната конструкция, се разклоняват и съществува опасност при излизане да бъдат закачени със задната лява горна част на ремаркето, тъй като завоят е надясно - в мъртвата точка на водача!

Напомняме: разрешените максимални габарити на тези превозни средства:
• Максимална разрешена ширина (без огледалата) на транспортното средство – 2550 мм (2600 мм за изотермични/хладилни надстройки);
• Максимална височина – 4000 мм (± 1%).
• Дължина на единично превозно средство – до 12 метра
• Дължина на композиция – до 16,50 м с ремарке и до 18,75 метра с полуремарке.
Отговорете ни не по-късно от 10 януари на: radoslav.geshov@mail.bg
Разчитаме на Вашето съдействие!

Отговорете ни не по-късно от 10 януари на: radoslav.geshov@mail.bg

Разчитаме на Вашето съдействие!

<< Обратно към новините