Grand California празнува хилядния кемпер

29.11.2019

Grand California празнува хилядния кемпер

Grand California, базираният на Crafter модел, е големият мобилен дом на Volkswagen. Серийното производство на кемпера започна тази пролет, а заводът във Вжешня (Полша) вече отбеляза хилядното Grand California, излизащо от производствената линия.

[✕]

Юбилейният автомобил е поръчан от клиент в Германия. Той е избрал Grand California 600 в два цвята - Candy White/Cherry Red. Кемперът е оборудван и с допълнително двуетажно легло, включват се и панорамни светлини над трапезария.

Другите допълнителни опции на 1000-та  Grand California са радио навигационна система Discover Media и слънчев панел в предната част на покрива. Кемперът се задвижва от стандартния турбодизелов (TDI) двигател със 130 кВт / 177 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия.

За производството на кемпера е създадена специализирана линия в секцията за поръчкови модели на завода, където са се извършили монтажа на покрив, модификацията на каросерията и окончателното сглобяване.

Превозните средства се тестват и в специална кабина за водоустойчивост и най-накрая се преминава през обширна процедура за контрол на качеството.

<< Обратно към новините