FlixBus и MCI тестват първия междуградски електробус в САЩ

28.11.2019

FlixBus и MCI тестват първия междуградски електробус в САЩ

FlixBus заедно с MCI тества в САЩ първия автобус за извънградски пътувания, задвижван 100% от електрическа батерия. Тестът на D45 CRTe LE CHARGE започна по маршрута от Сан Франциско до Сакраменто.

[✕]

След успешното провеждане на теста FlixBus ще работи с партньори превозвачи и MCI, за да поръча автобуси през 2020 г. за основните коридори, сред които са маршрутите Лос Анджелис – Сан Диего, Сан Франциско – Сакраменто, Портланд – Сиатъл и Ню Йорк – Филаделфия. Производителят MCI информира, че автобусът MCI D45 CRTe LE CHARGE е разработен във време, в което обществените и частните превозвачи търсят решения за пътувания без емисии.

MCI D45 CRTe LE CHARGE ще бъде снабден със 750-волтов електрически двигател с висок въртящ момент на Siemens, който разполага с 350 конски сили и максимален въртящ момент от 4,500 Nm, задвижван от 389 kWh литиево-йонен акумулаторот компанията XALT Energy, базирана в САЩ. За да отговори на нуждите на хората, пътуващи на дълги разстояния, мощната батерия на този модел отговаря на стандарта J1772 за оперативна съвместимости може да се зарежда напълно за по-малко от 3 часа от зарядна станция със 150 kW.

[✕]


Моделът е снабден и с MCI Connect Telematic – система, която измерва основните показатели на ефективността в реално време, включително разстояние и време по маршрута, спомагателни системи и ефективност на батерията по отношение на температурата на околната среда.

<< Обратно към новините