Валеан с фокус към промените в транспортния сектор

28.11.2019

Валеан с фокус към промените в транспортния сектор

Членовете на Европейския парламент избраха членовете на новата Европейска комисия, която ще започне работа на 1 декември. Румънският политик и евродепутат Адина Валеан вече е новият комисар по транспорта.

[✕]

Кандидатурата на Валеан бе гласувана с мнозинство като "против" се обявиха от Зелените и от групата Идентичност и демокрация.

Преди седмица Валеан получи необходимата подкрепа от членовете на комисията по транспорт. По време на изслушването й тя посочи, че макар екологията да е важна, когато става въпрос за мобилност, тя трябва да служи на интересите на гражданите.

[✕]


Тя изтъкна, че цифровизацията и автоматизацията ще предизвикат големи промени в транспортния сектор, но те не трябва да се случват за сметка на хората.

"Затова е необходимо да се съсредоточим върху обучението и преквалификацията на служителите", изтъква Валеан.

Адина Валеан се занимава с политика от края на 90-те години на 20 век, когато се присъединява към неправителствени организации. По-късно влиза в редиците на румънската Национална либерална партия. Тя провежда предизборни кампании и е член на долната камара на румънския парламент.

Избрана е за член на ЕП за първи път през 2007 г. По-късно тя заема тази позиция и през 7-и, 8-и и сегашния девети мандат на Европарламента.

<< Обратно към новините