Долна Саксония намалява забраните за камиони

06.11.2019

Долна Саксония намалява забраните за камиони

Търговската камара в Долна Саксония иска временно да бъдат редуцирани забраните за трафик на тежкотоварни автомобили. Причината е нов празник, който германската провинция ще отбележи през следващата година.

[✕]

Местната търговска камара иска да ограничи часовете, в които забраните за товарни автомобили важат в Долна Саксония. От следващата година провинцията ще отбележи Деня на реформацията на 31 октомври, като и Мекленбург, Саксония, Саксония-Анхалт и Тюрингия.

Камарата реши, че забраната за тежкотоварни превозни средства в празници, които не се празнуват в национален мащаб, ще бъде намалена и ще важи от 7 часа сутринта до 20 часа вечерта, вместо от полунощ до 22 часа, както е сега.

[✕]


Според Хендрик Шмит, директор на камарата, новият празник на банкерите в провинцията ще бъде особено проблематичен за логистичната индустрия. На следващия ден съседният Северен Рейн-Вестфалия празнува Деня на всички светии, което означава два поредни дни забрани в региона.

Това означава, че компаниите от Долна Саксония от различните сектори ще имат допълнителни разходи и трябва да увеличат натовареността си, за да осигурят нормални производствени процеси и веригите за доставки.

<< Обратно към новините