Създават контролирана среда за практическите изпити за шофьори

18.10.2019

Създават контролирана среда за практическите изпити за шофьори

Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на кандидатите за водачи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на работна среща, организирана от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

[✕]

Събитието бе инициирано във връзка с обявените мерки за подобряване на дейността на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация, които включват и такива за организацията и провеждането на изпити на кандидатите за водачи.

Министър Желязков информира участниците, че всички набелязани мерки са основани на много сериозен анализ за цялостната дейност на ИА Автомобилна администрация. Той бе категоричен, че няма да се допуска субективност. Също така отбеляза, че има набелязани мерки, които са свързани със самата нормативна уредба.

[✕]


В работната среща участваха още председателят на Държавната агенция Безопасност на движението по пътищата Малина Крумова, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, изпълнителният директор на ИА Автомобилна администрация Бойко Рановски, председателят на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров и др.

<< Обратно към новините