Дискордиа в Топ 3 на работодателите в транспорта у нас

17.10.2019

Дискордиа в Топ 3 на работодателите в транспорта у нас

Планът на компанията за следващите 3 години включва увеличение на служителите с още 140 души, инвестиции от над 200 млн. лв. и приходи в размер на 400 млн. лв.

[✕]

„Днес Дискордиа е в топ 3 на работодателите в транспортния сектор у нас по брой служители. Това за нас е огромна гордост и признание за всекидневните усилия, които полагаме, за да сме лидер във всяко отношение, обаче да си работодател не е само привилегия, но и отговорност“ – сподели Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа и един от 10-те кандидати за приза „Мениджър на годината“ 2019.

Дискордиа, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, отново бележи впечатляващ ръст по брой на служителите. Компанията заема челно място сред най-големите работодатели в сектора, като само за 2018 г. екипът на транспортния лидер е нараснал с 230 нови служители. От началото на годината до сега Дискордиа е увеличила екипа си с нови 180 специалисти, като към момента служителите й наброяват 1052. Най-голямата част от тях – 38% са на възраст до 29 години. Така фирмата затвърди позицията си на предпочитан работодател в сферата на международния транспорт и логистиката.

[✕]


В момента компанията разполага с около 680 камиона на средна възраст 1 година и 3 месеца, като всичките са Евро 6. В същото време заплащането на водачите (с командировъчните) е едно от високите в бранша – от 1700 до 2500 евро, като задължително условие е те да спазват политиката на фирмата за нисък разход на гориво.

Благодарение на уникалните си бизнес практики и възможности за пълноценно кариерно развитие, Дискордиа успява да привлича към екипа си млади специалисти, кадри със солиден опит и мениджъри от високо ниво. За пълноценото развитие на екипа в компанията има внедрени система за оценка на развитието и компетенциите на всеки служител, индивидуално изготвени програми за обучение и външен коучинг за допълнителна специализация за ръководните позиции в компанията. Близо 93% от мениджърския състав на дружеството са хора, които са израснали в него.

Модерните офис пространства също са неизменна част от предимствата на Дискордиа. Само за последните 3 години транспортният лидер е инвестирал над 1,2 милиона лева в обновяването на всичките си офиси в България, Румъния и Украйна.
 

<< Обратно към новините