14-тонният e-Delivery излиза през 2020-а

15.10.2019

14-тонният e-Delivery излиза през 2020-а

Volkswagen Caminhões e Ônibus (VWCO) обяви партньорите си за първия си серийно произведен електромобил - 14-тоннният e-Delivery. Това са Bosch, CATL, Moura, Semcon, Siemens, Weg, Meritor и Eletra. Всички те са част от е-консорциума в комплекса за разработка и производство на VWCO в Резенде, Бразилия.

[✕]

Серийното производство ще започне през 2020 г., като e-Delivery е първият в електрическото портфолио на VWCO. Фабричните настройки вече са в ход и включват подготовка за сглобяването на електрически компоненти, зареждане на автомобила с енергия и проверка на качеството в специално обособена зона.

В рамките на е-консорциума Siemens ще предостави инфраструктура, зарядни устройства и мощности. CATL и Moura са отговорни за доставката, управлението, разпространението и поддръжката на батериите. Bosch и WEG ще доставят компоненти; Semcon ще предоставя инженерни услуги; Meritor ще осигури мостовете на електрическите превозни средства. Автобусната компания Eletra е стратегически партньор.

[✕]


Първият камион, разработен в Бразилия, ще е e-Delivery, проектиран в конфигурация 6x2. Моделът разполага с нов пакет силови двигатели и модулна архитектура, която обслужва цялото портфолио от електрически превозни средства за работа на Volkswagen.

Електродвигателят осигурява до 260 кВт мощност с обхват на пробега до 200 км, вариращ в зависимост от условията на работа. Презареждането на батерията може да се извърши гъвкаво (30% за 15 минути или 100% за 3 часа), за да отговори на най-разнообразните изисквания на оперативност, както и на наличието на инфраструктура.

14-тонният камион разполагаа с интелигентни системи, които коригират консумацията на енергия при режим на еко-задвижване. Шасито, джантите и гумите следват традиционните характеристики и здравина на новата линия за доставки, заедно с компонентите на платформата, за да осигурят синергия с оглед намаляване на разходите.

В допълнение към изключително нискиите нива на шум и нулевите емисии, комфортът се осигурява от системата за въздушно окачване, което прави шофирането много по-комфортно, намалява умората на водача и допринася за повишена експлоатационна производителност.

За максимална ефективност на e-Delivery, спирачката е с динамична система за регенериране, способна да възстанови до 35% от спирачната енергия, която впоследствие се използва за презареждане на батериите. Регенеративната спирачка действа в комбинация с работната спирачка, за да осигури минимален спирачен път и по-слабо износване на компонентите. Това значително намалява разходите за поддръжка и увеличава оперативността на превозното средство в експлоатация.

<< Обратно към новините