UPS инвестира в автономни превози

19.08.2019

UPS инвестира в автономни превози

Американската логистична компания UPS закупува миноритарен дял във фирмата за автономни превози TuSimple чрез своето дъщерно дружество UPS Ventures.

[✕]

Заедно и двете компании ще тестват автономни композиции по северноамерикански маршрут за спедиция на товари между Феникс и Тусон, Аризона, за да определят дали превозните средства могат да подобрят обслужването и ефективността в мрежата на UPS. TuSimple вярва, че би могло да спести на UPS приблизително 30% от средните транспортни разходи, особено през пиковия сезон, когато куриерската компания често сключва допълнителни договори за превоз с различни фирми.
Сътрудничеството между UPS и TuSimple цели да помогне на UPS да въведе нивото L4 Autonomous в своята мрежа. При това ниво бордовият компютър на автомобила е под пълен контрол по всяко време, което елиминира нуждата от намеса на водача. Понастоящем обаче законите, регулиращи L4 Autonomous, изискват да има водач в превозното средство по всяко време, който да може да поеме волана, ако е необходимо.
TuSimple започна автономно шофиране през май 2019 г. с водач и инженер в превозното средство. Следят се разстоянието и времето, по което камионите пътуват автономно, данните за безопасност и времето за транспорт.
„UPS е ангажиран с разработването и внедряването на технологии, които ни позволяват да управляваме по-ефективно нашата глобална логистична мрежа“, каза главният директор по стратегия и трансформация Скот Прайс.

<< Обратно към новините