ADAC съветва: включвайте печката през лятото!

16.08.2019

ADAC съветва: включвайте печката през лятото!

Ако не включите печката на кабината на вашия камион през цялото лято, рискувате системата да се повреди в най-нежелания период от годината - през зимата.

[✕]

Съюзът на германските автомобилисти - ADAC напомня на шофьорите на камиони да включат печките си, когато паркират за час-два през лятото. Това ще позволи да се почистят горивните камери и дюзите и да бъде предотвратена повреда, когато отоплението е най-необходимо, т.е. през есента и зимата. Също така е добре водачите да имат предвид, че тази система е оборудвана с функция за отдалечена вентилация, която позволява проветрявате на кабината на паркирано на слънце превозно средство през лятото.

Производителите на отоплителни системи за кабините на камиони препоръчват да се включи нагревателя поне веднъж месечно, в това число и през лятото.

[✕]


Точно както в случая с климатика, който трябва да се включва от време на време през зимата. Освен това, за да функционира правилно, охлаждащата система трябва да се поддържа в добро състояние, като се обръща специално внимание на термостата и охлаждащата течност.

<< Обратно към новините