Пазарът в Германия с рекордни резултати

15.08.2019

Пазарът в Германия с рекордни резултати

Германският пазар на търговски превозни средства продължава да расте силно от началото на годината. За първите 7 месеца на годината регистрациите на нови големи ванове, камиони и автобуси нараснаха с 14% в сравнение със същия период на 2018 година.

[✕]

Общо от началото на тази година са реализирани 246 967 броя търговски превозни средства. 33 661 са новорегистрираните през юли, резултат, който е с 12% по-добър в сравнение със същия месец на предходната година.

„Германският пазар на търговски превозни средства се насочва към рекордна 2019 година. Очакваме повече от 400 000 новорегистрирани търговски превозни средства за цялата година, което е повече от която и да е друга година. Това би означавало, че германският пазар ще постигне рекорден обем за четвърта поредна година“, заяви Рейнхард Зирпел, председател на Асоциацията на международните производители на моторни превозни средства (VDIK).

[✕]


Растежът включва всички класове. Новите регистрации на лекотоварни автомобили до 6 тона нараснаха с 13% от началото на годината до 183 500 броя. Търсенето на леки ванове продължава да бъде силно задвижвано от растежа при куриерските услуги и колетните пратки. Тази индустрия е един от най-бързо развиващите се сектори в страната. В допълнение 63 000 тежки камиони над 6 тона са били регистрирани, като тук увеличението е 15%.

93% от новите търговски превозни средства и автобуси са снабдени с дизелови двигатели. Делът на бензина е само 4%, а този на алтернативните задвижвания – 3%. В групата на алтернативните задвижвания влизат 3916 електрически превозни средства и 2194 нови превозни средства работещи на газ.

<< Обратно към новините