Специален портал за трафика на камиони

22.07.2019

Специален портал за трафика на камиони

Във връзка с нарастващия транзитен трафик през Чехия, местната асоциация на превозвачите CESMAD, с подкрепата на Сдружението на чешките застрахователи, създаде специален портал, предоставящ информация за пътните условия и трафика на камиони.

[✕]

Целта на инициативата е да се подобри безопасността по пътищата на Чехия. Според информация на CESMAD, броят на товарните автомобили, преминаващи транзитно през страната нараства всяка година. За съжаление, пропорционално с нарасналия трафик се увеличава и броят на злополуките. Отговорът на чешките политици се изразяват в приемането на по-строги правила и решения, които обаче са неблагоприятни за превозвачите. Идеите включват разширяване на забраните за движение, забрани за изпреварване и други не особено популярни както сред превозвачите, така и сред шофьорите мерки.

За да се избегне тяхното прилагане, CESMAD подготви специална кампания и създаде информационен портал на седем езика (чешки, немски, английски, полски, унгарски, руски и румънски). Целта на кампанията е да се повишат познанията на чуждестранните шофьори за чешките правила, ограниченията на движението на камионите и пътните условия.

Като част от инициативата, през юни тази година хиляди шофьори получиха брошура „Пътища в ремонт“, включваща в себе си и карта с магистралите, които това лято подлежат на ремонт. Настоящата пътна обстановка в Чехия може да следите в реално време на уебсайта geoportal.rsd.cz.

<< Обратно към новините