EasyMile EZ10 - споделеният автономен транспорт

13.06.2019

EasyMile EZ10 - споделеният автономен транспорт

EasyMile обяви пускането на новия си електрически минибус - EZ10, който е първият шатъл, готов за експлоатация без бордови оператор.

[✕]

EZ10 допълва съществуващите транспортни услуги и предоставя иновативно, гъвкаво и приобщаващо решение на предизвикателствата за първия и последен километър. Последното поколение на EZ10 позволява на транспортните оператори да решат проблемите си в промишлени райони или на големи частни обекти - например фабрики или летища. Споделеният автономен транспорт може лесно да се адаптира към нуждите на потребителите, като предлага необходимата оперативна гъвкавост, включително адаптиране честотата на обслужване.

Работещ с автономната технология на EasyMile, шатълът EZ10 може да превозва до 15 души. Той е лесно достъпен за хора с намалена подвижност благодарение на автоматизираната вградена рампа и системата ADA. EZ10 е напълно електрически и допринася както за подобряване качеството на въздуха, така и за намаляване на шума. Сензорният комплект на минибуса е преработен и оптимизиран за по-добра визия при тежки метеорологични условия.

Докато повечето повечето безпилотни превозни средства изискват един или двама оператори на борда си, EasyMile разчита единствено на супервайзър, който го направлява от дистанция. В контролния център обучен диспечер следи автономното превозно средство благодарение на получавания поток от данни в реално време, а освен това осигурява комуникация с пътниците.

В плановете на EasyMile е предвидено през 2019-а безпилотните шатъли да се използват масово в обособени зони, а през 2020-а вече и в райони със смесен трафик.

<< Обратно към новините