Ballard представи FCmove

12.06.2019

Ballard представи FCmove

Това е най-новият и иновативен модул на компанията за захранване с горивни клетки на тежкотоварни превозни средства.

[✕]

FCmove е осмото поколение на силовия модул на Ballard и е резултат от четири десетилетия иновации в технологиите, използващи горивни клетки. С FCmove, Ballard е постигнал 35% намаление на общите разходи за жизнения му цикъл. FCmove е с 40% по-компактен и има с 50% по-малко части от предишната генерация модули за горивни клетки. Времето на живот на един пакет горивни клетки е над 30 000 часа.

FCmove се приближава до експлоатационния цикъл и ефективността на текущата технология на двигателите с вътрешно горене (ICE). FCmove е напълно интегрирана система, която е по-лека и по-малка от предишните поколения, лесна за инсталиране, обслужване и поддръжка, здрава и надеждна, както и дълготрайна. Тя работи и при напълно замръзнал двигател и е по-евтина за експлоатация. При проектирането на FCmove, Ballard се е ангажирал да намали първоначалната цена и общите разходи за подръжка. FCmove е проектиран и за по-ниски разходи на максимален производствен обем.

[✕]


Системата се предлага с нов пълен пакет от горивни клетки, FCgen-LCS. Тя е с интегриран по-здрав баланс на заводските компоненти, например безмаслените въздушни лагери и въздушните компресори. Опростената архитектура е постигната с по-малък брой на използваните части. Оптимизираната модулна интеграция и пакети, осигуряват максимална гъвкавост при използването на FCmove в различни превозни средства.

<< Обратно към новините