На RIMO има място за още един автомобил

17.05.2019

На RIMO има място за още един автомобил

При сериозен интерес от страна на българските превозвачи и автомобилни компании, на полигона пред ВТУ „Тодор Каблешков“ бе представен автовоз RIMO, базиран на Scania P450.

Гостите видяха най-новите продукти на литовската компания - конструкция с надстройка RIMO PL2 и ремарке RIMO PL7. Брандът RIMO на PATIKIMA LINIJA е нов за българския пазар, но категорично ще се бори за мястото си, тъй като е постигнал съчетанието от безкомпромисно качество, съвременна визия и достъпна цена.

RIMO е двуетажен автомобилен превозвач, направен в традициите на класиките в жанра. Надстройката е двуосна, а ремаркето - триосно.

Конструкцията е напълно олекотена, а общото тегло заедно с камиона не надхвърля 18 тона. Осите са производство на BPW, а спирачната система, окачването и стабилизаторът са на Wabco. Устройството за прикачване е на Orlandi, а хидравличното задвижване е дело на Danfos. RIMO може да побере до 10 автомобила в зависимост от марката и размера им. Товаренето и разтоварването е много лесно и функционално, автомобилите се свалят или качват за по-малко от 30 минути.Председателят на BTC Cluster Мария Даракова пожела успех на RIMO на българския пазар. Мениджърът продажби на марката Томас Йорудас пък обеща, че българските клиенти ще получат най-добрите оферти за покупката на RIMO.

Впечатляващ бе и избраният за презентацията Scania P450 модел 2017. Той е с лека, но разширена кабина с отлична видимост, лесна управляемост, много удобства за шофьора и полезни за ежедневната работа технологични нововъведения.

 

<< Обратно към новините