Социална защита на работещите в сектора на доставките

15.05.2019

Социална защита на работещите в сектора на доставките

Лидерите на партиите от германската правителствена коалиция се споразумяха да осигурят по-добра социална защита на работещите в разрастващия се сектор на доставките.

[✕]

Според плановете компаниите за доставки ще трябва да плащат вноски за социално осигуряване от името на некоректни подизпълнители. Много компании за доставки разчитат на подизпълнители, които да наемат шофьори, често чужденци, вместо да имат собствени служители. Тези шофьори нямат същите права като редовните служители според германските закони, като често работят срещу по-ниско заплащане и без осигуровки.

Законовите промени са избистрени на среща на водещи фигури от участващите в управлението Християндемократически съюз (ХДС), Християнсоциален съюз (ХСС) и Германска социалдемократическа партия (ГСДП).

[✕]


Планирани са също така отделни мерки за намаляване на бюрократичните тежести и такси за малките и средни предприятия. Лидерите от управляващата коалиция посочиха, че мерките ще бъдат на стойност над 1 милиард евро, но не дадоха повече подробности.

<< Обратно към новините